indeks

Biszkopty

Klasyczny przepis, klasyczne wykonanie, klasyczne ciasteczka – biszkopciki. Kto ich nie jadł jako dziecko ?

Biszkopty
  • 2 jajka
  • 1 czubata łyżka mąki pszennej
  • 1 czubata łyżka maki ziemniaczanej
  • 2 łyżki cukru

Jajka rozbijamy oddzielając białka od żółtek.
Białka ubijemy dodając cukier, następnie wsypujemy mąki i delikatnie mieszamy.
Przy pomocy woreczka z naciętym rogiem wyciskamy na blaszkę ciasteczka o średnicy około 3-4cm. Pomiędzy ciasteczkami zostawiamy odstęp.
Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 160°C.
Smacznego!

Opublikowane: 3 października 2015
drukuj

Komentarze do przepisu: Biszkopty

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *