Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą
Masło orzechowe nie należy do moich przysmaków, ale skoro już jest to trzeba coś z niego zrobić. Szybki i prosty przepis znalazłam u Małej Cukierenki. Tak na marginesie, to jeden z moich ulubionych blogów ;)

- 1 szklanka mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 5-6 łyżek masła orzechowego
- 200g posiekanej gorzkiej czekolady
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
- 2-3 łyżki cukru do otoczenia ciasteczek
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie ze sobą mieszamy.
Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy je w cukrze i układamy na blasze do pieczenia, wyłożonej papierem.
Pieczemy w temperaturze 170°C z termoobiegiem 12-17 minut.
Opublikowane: 23 stycznia 2016
drukuj
Komentarze do przepisu: Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą