indeks

Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą

Masło orzechowe nie należy do moich przysmaków, ale skoro już jest to trzeba coś z niego zrobić. Szybki i prosty przepis znalazłam u Małej Cukierenki. Tak na marginesie, to jeden z moich ulubionych blogów ;)

Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą
  • 1 szklanka mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 5-6 łyżek masła orzechowego
  • 200g posiekanej gorzkiej czekolady
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
  • 2-3 łyżki cukru do otoczenia ciasteczek

Wszystkie składniki na ciasto dokładnie ze sobą mieszamy.
Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy je w cukrze i układamy na blasze do pieczenia, wyłożonej papierem.
Pieczemy w temperaturze 170°C z termoobiegiem 12-17 minut.

Opublikowane: 23 stycznia 2016
drukuj

Komentarze do przepisu: Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *