Markizy czekoladowe
Czekoladowe, czekoladowe., mocno czekoladowe…

Ciastka
- 2 1/2 szklanki mąki pszennej
- 15 łyżek mąki ziemniaczanej
- 1 szklanka cukru pudru
- 200g masła
- 3 łyżki kakao
- 4 żółtka
Z podanych składników zagniatamy ciasto, które chłodzimy w lodówce minimum 30 minut.
Ciasto cienko rozwałkowujemy i wycinamy krążki.
Pieczemy około 5-7 minut w temperaturze 180°C.
Nadzienie
- 2 gorzkie czekolady
- 1 szklanka śmietany 30%
Czekolady rozpuszczamy na parze z dodatkiem śmietany kremówki. Gdy masa przestygnie, sklejamy po dwa ciasteczka.
Smacznego!
Opublikowane: 9 sierpnia 2019
drukuj
Komentarze do przepisu: Markizy czekoladowe