Rogaliki kokosowe
Mocno kokosowe, kruche ciasteczka. W sam raz do popołudniowej herbatki.

- 60g wiórków kokosowych
- 100g oleju kokosowego
- 75g cukru pudru
- szczypta soli
- 230g maki
- 2 żółtka
- skórka z 1/2 cytryny
- laska wanilii
Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni. Odstawiamy do przestygnięcia.
Mąkę i cukier puder przesiewamy. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto chłodzimy w lodówce około 1/2 godziny.
Schłodzonym ciastem wyklejamy foremki na ciasteczka, lub ręcznie formujemy ciasto w kształt rogalików.
Pieczemy na zloty kolor w w temperaturze 180°C.
Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!
Opublikowane: 9 kwietnia 2016
drukuj
Komentarze do przepisu: Rogaliki kokosowe