indeks

Rogaliki kokosowe

Mocno kokosowe, kruche ciasteczka. W sam raz do popołudniowej herbatki.

Rogaliki kokosowe
  • 60g wiórków kokosowych
  • 100g oleju kokosowego
  • 75g cukru pudru
  • szczypta soli
  • 230g maki
  • 2 żółtka
  • skórka z 1/2 cytryny
  • laska wanilii

Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni. Odstawiamy do przestygnięcia.
Mąkę i cukier puder przesiewamy. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto chłodzimy w lodówce około 1/2 godziny.
Schłodzonym ciastem wyklejamy foremki na ciasteczka, lub ręcznie formujemy ciasto w kształt rogalików.
Pieczemy na zloty kolor w w temperaturze 180°C.
Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!

Opublikowane: 9 kwietnia 2016
drukuj

Komentarze do przepisu: Rogaliki kokosowe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *