Sernik na zimno – owoce leśne
Gdy na zewnątrz upał i nie sposób wytrzymać w kuchni, przy piekarniku, najlepiej sprawdzi się sernik na zimno. Szybki i bardzo prosty w wykonaniu.

- 1 paczka biszkoptów
- 3 serki homogenizowane, waniliowe (540g)
- 2 galaretki o smaku poziomkowym
- 1 galaretka o smaku owoce leśne
- owoce: poziomki, borówki amerykańskie itp.
Na dnie tortownicy układamy biszkopty.
Galaretki poziomkowe rozpuszczamy w 1 szklance wody. Studzimy. Gdy galaretka zacznie lekko tężeć dodajemy serki homogenizowane i miksujemy razem. Masę wylewamy na biszkopty i wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Owoce myjemy i osuszamy. Układamy na masie serowej, zalewamy galaretką o samu owoców leśnych przygotowaną wg. przepisu na opakowaniu.
Ciasto chłodzimy w lodówce.
Smacznego!
Opublikowane: 14 sierpnia 2015
drukuj
Komentarze do przepisu: Sernik na zimno – owoce leśne